CARL-EINAR HÄCKNER

1969

Carl-Einar Häckner föds den 8 oktober i Nol-Alafors utanför Göteborg.
Växer upp i Gårdsten.

 

Läs mer

 

Varietéer

 

1997 Internationell varieté

1998 Mr Fiasconi möter tiden

1999 El Hasso

2000 I en trappa till himlen

2001 I Trollkarlens hatt

2002 Vanliga gatan

2003 Jubeleumsvarieté

2004 Första gången

2005 Livets spel

2006 Tårtan

2007 Uppdrag varieté,

2008 Skruva ner,

2009 Dom små grejorna

2010 En bättre värld

2011 Trollkarlens återkomst

2012 Kom hem

2013 Vägen premär 28 juni

2014 Caravan

2015 Carousel

2016 Vulkan

 

Varietérföreställningar  i Berlin

 

2000 Mr Fiasconi der Koffer und die liebe

2003 In a broken world

 

Soloshower

 

1989 Wic Mack-om Chico, Sanches, Fernandez och varför mamma pappa skiljde sig.

1990 Wic Mack-En tack och avskedsföreställning.

1991 Janssons Frestelse

1992 Samtal med Häckner

1993 Carl-Einar Häckner och hans 13 assistenter

1993 En timme och tjugo minuter internationell trolleriunderhållning i Norrland.

1993 Räddafritidsgårdarnaturné93

1995 Trollkarlens Afton

1996 L.I.F – Livet i förorten

1998 Monolog om kärlek

2001 En kväll med Carl-Einar

2006 Pusseldrömmar

2011 Swedish MEatballs med Lingon

2014 Skärvor premiär på Aftonstjärnan

 

Soloföreställningar turnér utanför Sverige

 

2004 Heart (Edingburgh, Soho London)

2004-2007 Carl-Einar Häckner-Extremecomiker (Tyskland, Schweiz, Österike)

2005 Carl-Einar Häckner (Edingburgh)

2006 The Carl-Einar Häckner Show (Etcetra theater)

2008-2011 Püzzelträume München, Berlin (tyska)

2008 Pusseldrömmar (Norge) (svenska)

2010 Big in Sweden (Adelaide, Mellbourne, Sidney, The Roundhouse, Aarhus) (engelska)

2011 Swedish MEatballs (Mellbourne, Sidney, Soho London, The Roundhouse London) (engelska)

2012 Handlagguage (Mellbourne, Edingburgh, The Roundhouse London) (engelska)

 

Teveprogram utomlands i urval

 

1987 Der Zauberer vom schloss Kuckukstein (Dresden Tyskland)

2000,2002 Noches Fiestas (Madrid Spanien)

2008,2009, 2010 Stefan Raab (Tyskland)

2007 Der comedyclub Kokkaburra (Tyskland)

2007 Die Carl-Einar Häckner Show  (Tyskland)

2009 Quatch comedy goes christmas (Tyskland)

2011 Cindy von Marzhan (Köln)

2011 Melbourne comedy festival gala (Melbourne)

2011 Good news week (Melbourne)

2012 Good news week (Melbourne)

 

Varietéer

 

1999 Chamäleon

1999 Blauen Bivel

2002 Gop

2002 Roland Froggs varieté

2004 Gop

2004 Quatch comedyclub

2004 Café Hahn

2009 La Cliuqe

2010 La Cliuqe

 

Visprogram

 

1994 Fritidsgårdsshow för vuxna

1995 Höghusen gråter

1996 Giant Law

2001 Hugo Von Glesens Varieté

2008 Orättvisor

 

 

TV-serier, sit com, drama, barnprogram, underhållning, Varieté i TV

 

1986 Fantastiskt

1987 Nya ansikten

1990 Släng dig i brunnen

1990 Kurt Olssons julkalender

1991 Släng dig i brunnen

1991 Znax

1991 Två och en halv flygel

1991 Janssons frestelse

1990 Fredagsexter

1991 Dabrowski

1993 Polisen och domaremordet

1993 Magiskt

1994 Handbok för Handlösa

1994 Samtal med Häckner

1995 Herbert och Robert

1996-1999 Björnes Magasin

1998 Släng dig i brunnen

1999 Mr Fiasconi möter tiden

2000 El Hassos Varieté

2004 Första gången

2002 Trollkarlens hatt

2008 Uppdrag

2008 Pusseldrömmar

2009 Dom små grejorna

2010 Skruva ner

2011 En bättre värld

2012 Trollkarlens återkomst

2013 Kom Hem

2013 Swedish Meatballs med Lingon

 

Filmografi

 

1992 Änglagård

1995 Petri Tårar

2004 Carl-Einar Häckners Varieté gånger tre (DVD)

2008 Uppdrag varieté (DVD)

2008 Pusseldrömmar (DVD)

 

Bibiliografi

 

1994 Gloria (Diktsamling)

1996 Tivoli (Diktsamling)

1998 En monolog om kärlek (Texter från Monolog om kärlek)

1999 Noveller

2001 Strukna texter (textsamling med strukna texter)

2002 Krönikor ( Metallarbetaren, Göteborgs-Posten och Dagens Arbete.)

2007 Trollkarlens ord. Krönikor ur Dagens Arbete

 

Diskografi

 

1995 Visor i tiden

2002 Hugo Von Glesens Varieté

2006 Sånger ur Livets Varieté

2008 Orättvisor